2. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa unistab Skype'i riiklikust reguleerimisest

Venemaa side- ja massikommunikatsiooniminister lükkas täna ümber kuuldused Skype'i teenuste võimalikust sulgemisest Venemaa territooriumil, kuid nentis, et riik soovib Skype'i tegevust reguleerida, teatas Itar-Tass.

Praegusel hetkel seisvat küsimus selles, kuidas seda side sfääri reguleerida, täpsustas minister Igor Štšjogolev 2. septembril toimunud veebipressikonverentsil. Mingeid plaane Skype'i keelustada pole.

Jutud Skype'i tegevuse lõpetamisest Venemaal läksid lahti tänavu juulis. Venemaa mobiilioperaatorid teatasid vajadusest kaitsta nende huve ja valdkonda reguleerida. Mobiilifirmad leidsid nimelt, et riik peaks Skype'i ja ICQ teenuseid kontrollima, kuna need välismaised brändid ähvardavad Vene äri arengut. Ette heideti ka seda, et selliseid vestlusi ei saa eriteenistused pealt kuulata.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755