2. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq võib saada omaniku Indiast

Elektroonikatoodete valmistaja Elcoteq võib saada omale omaniku Indiast, kirjutab Kauppalehti.

India firma Videocon Industries peab läbirääkimisi Elcoteqi ostmiseks. Esimesena avalikustas uudise India ajaleht Economic Times ning kõneluste toimumist on kinnitanud ka Elcoteq ise.

Võimaliku tehingu suurust praegu veel ei avalikustata. Elcoteqi üks suuremaid probleeme on seisnenud selles, et kliendid ei usalda ettevõtet firma kehva rahalise seisu tõttu, kirjutab leht.

India Videocon Industries on 2,5 miljardi dollarilise aastakäibega elektroonikaseadmete tootja. Firma klientide hulka kuuluvad teiste seas Samsung, Matsushita, Sansui, Akai, Hyundai ja Electrolux. Toodetakse nii telerid, nõudepesumasinad kui muid kodumasinad.

Videoconil on tootmisüksused muuhulgas Itaalias, Poolas ja Hiinas.

India väljaande Economic Times andmeil on Videocon ja Elcoteq sõlminud eelkokkuleppe. Päris tehinguni võidakse jõuda millalgi novembrikuu jooksul.

Kolmepäeval teatas Elcoteq, et Hiina tehnoloogiafirma Shenzhen Kaifa Technology on esialgsest kokkuleppest investeerida Elcoteqi 50 miljonit eurot loobunud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755