14. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokialt oodatakse kasumi 66protsendilist kukkumist

Homme kolmanda kvartali majandusutulemusi avaldavalt Nokialt oodatakse kuuendat järjestikust kasumilangust, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Maailma suurima mobiiltelefonide tootja kasum langes analüütikute hinnangul 66 protsenti 367 miljoni euroni võrrelduna 1,09 miljardi euroga aasta tagasi. Kasumiks aktsia kohta ennustavad analüütikud 11 euro senti võrrelduna 29 sendiga aasta tagasi. Käive kahanes ilmselt 18 protsenti 10,03 miljardi euroni.

Investorid ootavad, „mida räägivad ettevõtte juhid neljanda kvartali kohta,“ lausus uudisteagentuurile HQ Banki peaanalüütik David Hallden. „Eelmine kord jahutasid nad ootusi maha ning neljandas kvartalis saab konkurents nutitelefonide osas olema dramaatiline,“ lisas ta.

Nokia tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo alandas eelmises kvartalis kasumiprognoosi ning kinnitas, et marginaalid jäävad teisel poolaastal samale tasemele. Ta lisas ka, et turuosa jääb eelmise aasta tasemele, mis oli 39 protsenti. Nokia kasum kukkus esimeses kvartalis 90 ning teises kvartalis 66 protsenti.

Nokia aktsia hind on sel aastal langenud 7,6 protsenti, täna kerkis aktsia hind 3,3 protsenti 10,35 euroni.

Nokia aktsiat katvatest analüütikutest (neid on Bloombergi andmebaasides 64), on 31 andnud aktsiale ostusoovituse, 16 soovitavad aktsiat hoida ning 15 soovitavad väärtpaberit müüa.

Nokia avaldab kolmanda kvartali majandustulemused homme kell 13.00 meie aja järgi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755