4. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: mobiiltelefon ei suurenda vähki haigestumist

Põhjamaades korraldatud uuring näitab, et mobiiltelefonide kasutamise märkimisväärne kasv ei ole põhjustanud vähki haigestumise sagenemist, vahendas Kauppalehti uudisteagentuuri STT.

Uuring korraldati Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis 1974.-2003. aastal. Teadureid huvitas eelkõige periood 1998-2003, kui mobiiltelefonide kasutamine hüppeliselt kasvas.

Teadurid ei jälginud inimeste mobiiltelefonikasutust, vaid uurisid 60 000 vähijuhtumit 16 miljonit inimest hõlmavas populatsioonis. Uurijad leidsid, et vähki haigestumise kasvutrend algas pikka aega enne mobiiltelefonide jõudmist massidesse. Muutust ei toimunud ka aastatel 1998-2003, kui mobiiltelefonide arv kiiresti kasvas, ütles uuringus osalenud professor Maria Feychting Stockholmi Karolinska instituudist.

Feychting märkis, et uuring ei hõlmanud viimaseid aastaid, kus mobiiltelefon on muutunud peaaegu kõikide inimeste suhtlusvahendiks.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755