17. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigiasutuste interneti välisühenduse pakkujaks sai Linxtelecom Estonia

Telekommunikatsioonifirma Linxtelecom Estonia võitis Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse (RIA) korraldatud riigihanke ja hakkab 2010. aastal riigiasutustele interneti välisühendust pakkuma, teatas ettevõte.

Linxtelecom Estonia võimaldab riigiasutustele minimaalset andmevahetuskiirust 350 megabitti sekundis (Mbit/s).

 RIA infrastruktuuri osakonna juhataja Tarmo Hanga sõnul on RIA eesmärk pakkuda riigiasutustele kvaliteetset interneti püsiühendust. "Linxtelecom pakkus eelmise aasta jooksul riigiasutuste varuühendust. Loodame, et saadud koostöö kogemus aitab meil riigiasutustele kiiduväärt teenust pakkuda ka järgmisel aastal."

Linxtelecom Estonia hinnastamise ja tootearengu juht Erik Janson lisas, et nad on valmistunud võimalikeks andmesidemahtude mitmekordistumiseks ja vajadusel võimaldavad andmemahtu 10 gigabitti sekundis.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755