19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Internet muudab inimesed kümnendiga targemaks

Internet muudab inimesed järgmise kümnendi jooksul targemaks ning parandab nende lugemis- ja kirjutamisoskust, selgus Pew Research Center uuringust.

Projekti Internet & American Life tulemustest selgus, et 76 protsenti internetiekspertidest peab internetikasutamist inimintelligentsile positiivselt mõjunuks aastaks 2020 ning inimesed suudavad tänu ligipääsule suuremale infohulgale teha ka paremaid valikuid.

Peaaegu kaks kolmandikku uuringus osalejatest ehk 65 protsenti, pidas internetti ka lugemis- ja kirjutamisvõimete parandajaks ning uskusid, et see parandab laiemat teadlikkust.

Enam kui 60 protsenti küsitletuist uskus, et aastaks 2020 põhineb internet endiselt selle loojate poolt ettenähtud alustel ning enamik seal avaldatud informatsioonist peab vastama vähestele piirangutele. Sama kehtib ligipääsu kohta internetti.

Kuigi identifitseerimissüsteemid aina paranevad, arvas enam kui pool vastanuist, et aastal 2020 saame ikka veel internetis oma käike käia anonüümselt. Pisut alla poole vastanuist, 41 protsenti, uskus täpselt vastupidist ning arvas, et anonüümsust kärbitakse väga oluliselt.

Pew Research Centeri uuring on rajatud 895 internetieksperdi hinnanguile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052