8. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Häkkeritel tasub USA hävitamiseks vaid korra sülitada...

USA, mis on aastaid tuumarelva ja muud relvastust arendanud, on küberrünnakute suhtes üsna võimetu. 

Ameerika mittetulunduslik organisatsioon Bipartisan Policy Center viis läbi eksperimendi, mis püüdis välja selgitada, mis juhtuks, kui kogu maailma häkkerid ründaks USAd.

Ilmnes, et välismaiste häkkerite rünnaku puhul langeks telefoni- ja mobiilside rivist välja, aga edasisest tööst võivad keelduda ka elektrivõrgud, mis halvab kogu maa majanduse, vahendas uudisteportaal charter97.org.

Kübersõja simulatsioonis osales 230 arvutit, mis kuulusid kaitsejõudude ametnikele, julgeolekutöötajatele ja turvafirmadele. Juba esimesel häkkerite katsel ilmnesid probleemid: elektrivarustuse eest vastutanud riiklikud serverid lakkasid töötamast.

Kokkuvõtvalt järeldasid katsetajad, et poole tunni jooksul pärast kübersõja algust võib 40 miljonit ameeriklast jääda elektrita ja veel tunni pärast ei saa 60 miljonit ameeriklast enam mobiiliga helistada. Kui möödub veel paar tundi, on halvatud maailma finantskeskus Wall Street.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755