23. märts 2010
Jaga lugu:

Jüri Kaljundi: investeering Erplysse on väga vinge!

Internetiärimees Jüri Kaljundi peab Erplyle sülle kukkunud 24 miljoni kroonist investeeringut kõvaks sõnaks.

„Ma arvan, et see on väga vinge, et Erply sellise investeeringu sai,“ ütles Kaljundi. Ta lisas, et selle investeeringu taga ei ole mitte ainult USA, vaid ka Euroopa  riskiskapitalistid. „Tegemist on maailma juhtivate riskiinvestoritega, see annab ikka kõvasti juurde, kui nemad oma õla alla panevad ja nõustavad,“ möönis Kaljundi.

Ärimees tunnustas Erply eesmärke ja soove rajada Ühendriikidesse ja Euroopasse koha peale oma esindused. „Siit Eestist sellist asja juhtida on keeruline,“ tähendas ta. Kaljundi hinnangul toimub Eestis väga hea toote- ja tehnoloogiaarendus, aga oma klientidele peab lähemal olema. „Et seda välja turundada ja läände edasi müüa, selleks peab Silicon Valleysse koha peale minema,“ rääkis Kaljundi.

Ta mainis, et on Eestis paljude teiste Erply sarnaste alustavate firmadega seotud ning usub, et neilgi on potentsiaali lähiajal samamoodi läbi lüüa ja jalg investorite uste vahele suruda. 

Investeeringu suurust hinnates ütles Kaljundi, et USAs on hea infotehnoloogi palk umbes 100 000 dollarit aastas. „Seega on see investeering ligikaudu 20 inimese aastapalk,“ ütles ta.  Seega eesti mastaabis tundub see summa tõesti kopsakas, kuid teistpidi saaks selle eest siis vaid kümned väga tasemel töötajad palgata, arutles Kaljundi.

„Ma arvan, et see investeering on Erplyle alles algus. Võimalik, et aasta pärast vajavad nad veel kümme miljonit dollarit investeeringuid edasi laienemiseks,“ lisas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt