1. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiil-ID tehingute arv läheneb 3 miljonile

Mobiil-IDga tehtud tehingute arv hakkab lähenema 3 miljonile, teatas telekommunikatsioonifirma EMT.

"Kuna keskmiselt on viimastel kuudel tehtud  EMT Mobiil-IDga üle 150 000 tehingu kuus, ületatakse 3 miljoni piir eeldatavalt aprilli keskel," ütles ettevõtte turundusdirektor Piret Mürk-Dubout.

"EMT Mobiil-ID on turul olnud ligi neli aastat ja tehingute arv on igakuiselt pidevalt  kasvanud, mis näitab, et inimesed hakkavad seda mugavat võimalust internetis oma isiku tuvastamiseks ja digiallkirjastamiseks üha enam hindama," ütles Mürk-Dubout. "Oma panuse on kindlasti andnud ka Ole Kaasas! projekti e-teenuste tasuta koolitused, kus juba ligi aasta on Mobiil-ID kasutamist õpetatud," lisas ta.

Mobiil-ID on mugav isiku tõendamise vahend, mille abil saab turvaliselt siseneda e-rakendustesse, nagu Swedbank, SEB, Krediidipank, e-maksuamet, äriregistri ettevõtjaportaal, EMT Iseteenindus, Elioni e-teenindus, Eesti Energia e-teenindus, Pilet.ee broneerimiskeskus, riigiportaal eesti.ee, X-tee päringute portaal ning DigiDoci digiallkirja portaal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755