5. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kotka: MicroLink paistis silma vägeva saavutusega

11 miljoni krooni suurusest kahjumist masu aastal 4 miljoni kroonisesse kasumisse jõuda on kindlasti MicroLingil vägev saavutus, ütles Webmedia ning Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu juht Taavi Kotka.

"See on üks eelmise aasta edulugudest, kus ettevõtte jõuline ümberstruktureerimine ja oma tugevustele keskendumine on andnud suurepäraseid tulemusi," kommenteeris ta lisades, et eks paremaid sisulisi kommentaare annab MicroLink ise, kuid nende majandusaasta aruannet tasub tähelepanelikumalt lugeda.

"See näitab, et tegelikult oli kasumlikkus veel parem, suur amortisatsiooni kulu ning IT-koolituse väärtuse maha kandmine on see, mis pilti rikuvad. 40 inimese lahkumine on aga seletav sellega, et tarkvaraosakond, kuhu need inimesed kuulusid, müüdi eelmise aasta kevadel Helmesele," põhjendas Kotka.

 "Kui kommenteerida üldist pilti, oli 2009 riistvaramüüjatele kindlasti väga raske aasta, telekomiettevõtted ja tarkvarategijatel läks üldjoontes hästi. Samuti võib väita, et sektoris tervikuna väga suuri tegevuse ümberkorraldamisi ja koondamisi ei toimunud," rääkis Kotka. "Kindlasti hakati eelmisel aastal rohkem Eestist välja vaatama ning ekspordi peale mõtlema ja headest inimestest on IKT sektoril jätkuvalt puudus, mida peegeldab ka töökuulutusportaalides üleval olevate IKT valdkonna töökuulutuste arv. Hetkel on sektoris täitmata vähemalt 200-300 töökohta." Kotka ütles, et Webmedia 2009. aasta tulemused on audiitoritel veel kinnitamata, kuid aasta oli ettevõttele väga hea. "Käive Eestis oli ca 165 miljonit, mis on enam-vähem sama, mis 2008. aastal, oluline kasv Webmedia Grupi kogukäibesse tuli aga väljaspool Eestit ja nii kujuneb kogukäibeks ca 235 miljonit krooni," täpsustas ta.

"Eestis kasum küll pisut vähenes, kuna usume oma meeskonda ning otsustasime uut tõusu ootama jäädes koondamisralliga mitte kaasa minna. Webmedia Grupi kogukasum aga kasvas oluliselt ning koondtulemuses on see üle 30 miljoni krooni," lisas Kotka.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755