23. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti käive mõnede analüütikute ootustest väiksem

Maailma suurima tarkvaratootja Microsofti majandusaasta kolmanda kvartali käive tuli mõne analüütiku ootustest väiksem, vahendab Bloomberg.

Käive kasvas 6,3 protsenti, 14,5 miljardile dollarile. Analüütikute käibeootuse konsensus oli 14,4 miljardit dollarit, kuid kõrgeim ootus oli 14,8 miljardit dollarit. Kolmanda kvartali puhaskasum kasvas aastaga 35 protsenti, 4,01 miljardi dollarini ehk 45 sendini aktsia kohta (analüütikute ootus 42 senti). 

„Inimesed arvasid, et võib olla suurem korrelatsioon, mida Intel rääkis arvutinõudlusest ja väljavaatest ning Microsofti tulemuste vahel,“ ütles Jannery Montgomery Scotti analüütik Sasa Zorovic, kes soovitab aktsiat hoida. „Ei tundu, et sedasi oleks läinud.“

Microsofti aktsia langes börsi sulgemise järel järelkauplemisel 3,3 protsenti, 30,37 dollarile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755