20. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP teenis 13% rohkem tulu kui mullu

Maailma suurim tehnoloogiaettevõte HP teenis 30. aprillil lõppenud teises kvartalis 30,8 miljardit USA dollarit  puhastulu, mis on 13% rohkem kui aasta tagasi, teatas ettevõte.

Teise kvartali tegevuskasum kasvas 25% 2,9 miljardi dollarini, kahekohalisi kasvunumbreid näitasid kõik piirkonnad. Varunduse ja serverite valdkond kasvas 31%, personaalsete süsteemide valdkond 21% ning pildindus- ja printimislahenduste valdkond 8%. Tulu aktsia kohta (EPS) suurenes teises kvartalis 0,71 dollarilt 0,91 dollarile.

"HP-l oli erandlik kvartal, kus saavutasime tugeva tulemuse kõigis piirkondades,“ kommenteeris HP juhatuse esimees ja tegevjuht Mark Hurd.

Headele tulemustele tuginedes tõstis HP kogu majandusaasta finantsprognoosi. Ettevõte ootab kogu 2010. aasta tulude kasvuks 8-9%. Kogu aasta tuluks aktsia kohta prognoosib HP 3,76-3,81 dollarit. Hinnangud ei kajasta võimalikku mõju Palmi kavandatavast omandamisest, millest HP teatas 28. aprillil.

HP tootevalikusse kuuluvad printimisseadmed, arvutid, tarkvara ning IT infrastruktuur klientide probleemide lahendamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052