20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekomi tütarde netiklientide arv kosus kenasti

Eesti Telekomi tütarettevõtted EMT ja Elion kasvatasid teises kvartalis jõudsalt nii fiks- kui mobiilinterneti lairibaühenduste kasutajate hulka – EMT 14 700 võrra, Elionile lisandus 7000 uut püsiühenduse kasutajat. EMT säilitas mobiilsideturul 47%-lise turuosa, Elion kasvatas oma turuosa kaabeltelevisiooni turul 1% võrra, omades 4 aastat pärast teenuse lansseerimist 35% turust.

EMT mobiilse interneti kasutajate arv kasvas aastaga 14 700 võrra. Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on mobiilse interneti kasutajate arv EMT kliendibaasis kasvanud enam kui 30% ning kõige mahukamate internetipakettide ehk arvutikasutuse vaates on aastane kasv olnud 44%.

EMT säilitas mobiilsideturul turuosa 47% ning lepinguliste klientide arv kasvas möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 6000 võrra, jõudes 490 000 tuhande tasemele. Ettemaksega kaartide kasutajate arv kasvas võrreldes 2009.a. teise kvartaliga 11,6 tuhande võrra, ulatudes 273 tuhandeni.

Elioni interneti püsiühenduse kasutajate arv kasvas aasta jooksul 7000 võrra ehk 4%. II kvartali jooksul kasvas püsiühenduste arv 1660 võrra, ulatudes 182 200-ni. Elion säilitas oma turuosa Eesti interneti püsiühenduste turul, mis on hinnanguliselt 52,4%.

Elioni digitelevisiooni kasutajate arv kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 25 000 võrra ehk 28%. Kvartali lõpuks oli Elionil 113 400 digiTV kasutajat. Sellega kasvas Elioni turuosa kaabelleviturul 1% võrra, ulatudes juuni lõpuks 35%-ni. 2010 II kvartalil lisandus 5200 uut digiTV klienti, mis on kaks korda enam kui eelmise aasta samal perioodil. Kiire kasvu põhjuseks oli õhu teel leviva televisiooni üleminek digitaalsele edastusele 1. juulil, samuti uue kaksiklahenduse lansseerimine, samuti uue teenuse lisandumine digitv salvestamise näol. Elion on klientide arvult suurim digitaalse televisiooni pakkuja Eestis ning kaabeltelevisiooniturul suuruselt teine operaator.

 Nii EMT kui Elion jätkasid investeeringuid nii fiks- kui mobiillairibaühendustesse.

EMT jätkab suurima ja tihedaima 3,5G leviala arendamist Eestis, kattes esimese ja ainsa mobiilioperaatorina kiire 3,5G võrguga terve Saaremaa ja Hiiumaa ning laiendades 3,5G võrku kõikjal maakondades. 2010.aasta jooksul katab EMT 3,5G levi 60% Eesti territooriumist ning 90% elanikkonnast. Praeguseks on kaetud üle viiendiku territooriumist ning EMT 3,5G levialas elab ca miljon inimest. EMT 3,5G levib 90 linnas ja asulas.Jätkuvad ettevalmistused 4G võrgu avamiseks, mis saab võimalikuks pärast riigipoolset 4G litsentside jagamist.

Elion on rajanud Eesti võimsaima infrastruktuuri ning pakub nii ettevõtetele kui kodukasutajatele kuni 100 Mbit/s alla- ja kuni 20 Mbit/s üleslaadimiskiirusega hüperkiiret internetiühendust. 100 Mbit/s ühendust kasutab tänaseks ligi 1165 Elioni klienti. 

Eesti Telekomi kolmanda tütarettevõtte MicroLinki tegevustest väärib teise kvartali tegevustest märkimist suurte IT-konsultatsiooniprojektide alustamine Venemaal.

Seoses Eesti Telekomi saamisega TeliaSonera 100% tütarettevõtteks on nii 2009. kui ka 2010. aasta majandustulemuste kajastamisel üleminekuaastateks, mille finantsilised majandustulemused ei ole otseselt võrreldavad varasemate AS-i Eesti Telekom poolt esitatud majandustulemustega. TeliaSonera aruannetes toodud  nii 2009.aasta kui ka 2010. II kvartali tulemused Eesti mobiili- ja lairibavaldkonna osas (mobility ja broadband) ei ole üheselt võrreldavad AS-i Eesti Telekomi 2008. ja 2009. aasta aruannetes (aasta- ja vahearuanded)  toodud tulemustega EMT, Elioni ja MicroLinki osas, kuna TeliaSonera aruannetes (aasta- ja vahearuanded)  on broadbandi ja mobility valdkondade vahel jaotatud ka AS-i Eesti Telekom aruannetes eraldi kajastatud AS-i MicroLink EestI ning emaettevõtte AS-i Eesti Telekom tulemused.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755