26. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple müüb tänasest eestlaste tehtud iPhone'i mängu

Eestlased tegid iPhone'ile mängu, mis jõudis tänasest Apple'i poolt ka müüki.

Eesti alustav tarkvaraettevõte Anagnorisis tegi iPhone'ile rannetväänava mängu nimega WristBreaker. See on klassikalise Tetrise laadne mäng, kuid modernsem ja huvitavam, rääkis Anagnorise partner Jaak Ennuste. Tegemist on tõeliselt kaasakiskuva mänguga, lisas ta.

"Telefoni pööramise abil saab mänguväljakut ümber bloki keerata. Erikujulistest blokkidest seinu, põrandaid ja lagesid ladudes saab punkte. Hätta jäädes saab kasutada lisavaheneid nagu laserid ja pommid, mille abil ruumi juurde teha," kirjeldas Ennuste.

Olulise aspektina on mängu toodud siinse OpenFeint sotsiaalse mängimise platvorm, kus iga mängija saab võrrelda oma tulemust sõprade omaga ja näha, kus maailma otsas ta sõbrad parasjagu asuvad ja mängivad, selgitas ta.

"Mitte asjata ei nimetata Apple rakenduste poodi App Store'i walled gardeniks või guarded gardeniks," rääkis Ennuste. Selleks, et kirjutada iPhone'i jaoks mänge, peab olema Apple'i poolt sertifitseeritud, viitas ta. "Kõik rakendused vaadatakse kahe nädala jooksul üle ning neid ei pruugita üleüldse müüki võtta. Selline sõel tagab rakenduste suhteliselt kõrgema kvaliteedi," möönis Ennuste.

App Store'is on täna üle 250 000 rakenduse, mida on alla laaditud üle viie miljardi korra. "Konkurets App Store'is on karm ja ainult väikest protsenti mängudest tabab miljonis kordades allalaadimise edu," kommenteeris ta.

Mängu WristBreaker autor on Cambridge'i Ülikooli doktorant Mattias Linnap, kes uurib asukohapõhiste mobiiliteenuste tehnoloogilisi ja juriidilisi aspekte. Anagnorise partnerid on lisaks Ennustele ja Linnapile Sven Illing, Janek Priimann, Gunnar Eelmäe ja firma Indilo Wireless.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755