27. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Canon duubeldas kvartalikasumi

Maailma suurim fotoaparaatide ja kaamerate tootja Canon avaldas täna juba kolmanda järjestikuse kvartalikasumi kasvu ning ületas ka kõik talle pandud ootused säravalt.

Canoni puhaskasum kahekordistus 67,6 miljardi jeenini (779 miljonit dollarit) juuniga lõppenud kvartalis, mis ületas jõuliselt ka analüütikute 58 miljardi jeenise mediaanprognoosi, vahendab Bloomberg. Ka Canoni tegevuskasum enam kui kahekordistus 113,4 miljardile jeenile ning käive kasvas 22 protsenti.

Tulemusi turgutas suurem fotokaamerate müük ja nõudluse paranemine ka printerite järele, mistõttu tõstis Canon aastast kaameramüügi prognoosi. Ettevõte ootab, et nõudluse kasv Hiinas ja teistes arenevates riikides saab alanud kvartali kasumite kütuseks.

Jaapani suurettevõte prognoosib selleaastaseks kasumikasvuks 82 protsenti, 240 miljardi jeenini, samuti 66protsendilist tegevuskasumi kasvu 360 miljoni jeenini ning 17protsendilist käibekasvu 3,75 triljoni jeenini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755