27. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ID-kaardi tarkvara arendab Sertifitseerimiskeskus

AS Sertifitseerimiskeskus jätkab ID-kaardi tarkvara arendamist, teatas Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus.

RIA direktor Epp Joab avaldas heameelt, et ID-kaardi tarkvara arendamine jätkub.

"Tegemist on kõige turvalisema autentimisvahendiga Euroopas ja enne tarkvara kasutusse andmist peame olema kindlad, et see on kvaliteetne. Usume, et Sertifitseerimiskeskuse abiga valmib kasutajasõbralik ja turvaline tarkvara," rääkis ta.

Sertifitseerimiskeskuse direktor Kalev Pihli sõnul on nad ID-kaardi temaatikaga juba aastaid tegelenud. "Töö on sisuliselt keeruline ja väljakutset pakkuv nii SK meeskonnale kui partneritele, samas olen kindel, et kasutajatele tulemus meeldib," kinnitas ta. Oktoobrikuus saavad Linuxi ja Maci kasutajad lõpuks endale töötava versiooni ID-kaardi tarkvarast, lisas Pihl.

Lepingu maksumus koos käibemaksuga on 7,5 miljonit krooni. See hõlmab arendustööde jätkamist sealt, kus eelmine arendaja pooleli jäi ning hooldusperioodi.

Tarkavara luuakse Windowsi ja Maci erinevatele versioonidele ja Linuxi kolmele enamlevinud distributsioonile. Linuxi ja Maci tarkvara valmib käesoleva aasta oktoobris, uus ID-kaardi tarkvara Windowsile järgmise aasta jaanuariks. Lisaks kuulub lepingu juurde kaheaastane tarkvara hooldusperiood, mis tagab, et ID-kaardi tarkvara töötab ka veebilehitsejate ja operatsioonisüsteemide uuenduste korral.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755