15. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu plaan valgustuse arvelt kokku hoida ebaõnnestus

Tartu linnavalitsus üritas tänavavalgustuse arvelt eelarvet kokku hoida, kuid 45-minutiline pimedus pärast päikeseloojangut ja enne päikesetõusu ei ole elektrihinna tõusu tõttu oodatud kokkuhoidu toonud.

"Oleme laias laastus hoidnud sel aastal kokku pool miljonit kilovatti ja aasta lõpu seisuga, kui me arvestame enam-vähem samade režiimidega, mis täna on, siis me kulutame üle eelarve 1,6 miljonit krooni rohkem. Üritasime kokkuhoidu saavutada kuskil 10%, kuid tuleb välja tegelikult kulutame 10-15% rohkem," rääkis Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak "Aktuaalsele kaamerale".

Kuigi linnakodanikud pimeduse üle kaebavad, pole kuritegevus linnajuhtide sõnul tõusnud ning politsei palvel on turvakaamerate piirkonnad jäetud vanale režiimile.

40% Tartu tänavavalgustusest on varustatud säästuplokkidega, mistõttu on valgus tuhmim, hoides kokku 20% energiat.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052