6. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MartinsonTrigon müüs firma Leedu telekomile

Investeerimisfirma Martinson Trigon müüs täna 100% oma Leedu portfellifirma Hostex aktsiatest Baltic Data Centerile, mis kuulub Leedu telekomile TEO.LT.

Hostex kuulus ASi Martinson Trigon portfelli alates 2006. aasta kevadest, mil ta kandis veel nime MicroLink Lietuva. Hostex on Leedu turul üks juhtivaid data centre'i operaatoreid, mis tegutses ka veebihostingu turul. 2008. aastal eraldati firmast andmesideosakond, mis müüdi Leedu andmesideoperaatorile Baltnetos Komunikacijos.

Tehingute hinda pooled ei avalda. Hostexi õiglaseks väärtuseks seisuga 31. detsember 2009 hindas Martinson Trigon 21,2 miljonit krooni. "Hostexi 2008. ja 2009. aasta lõpu õiglase väärtuse arvutamisel oleme kasutanud meile teadaolevaid andmeid teiste sarnaste ettevõtete müügitehingute hinna kohta Leedus ja teistes sarnastes riikides, nagu ka võimalike ostjate poolt Hostexile antud hinnaindikatsioone," seisab Martinson Trigoni mulluses aruandes.

2008. aasta lõpus oli Hostexi õiglane väärtus sama aruande järgi 8,5 miljonit krooni.

Baltic Data Centeri direktor Saulius Markunas kinnitas TEO.LT börsiteates, et ost võimaldab neil pakkuda klientidele uusi teenuseid nii Leedus kui teistes Euroopa riikides. 1995. aastast tegutsevas Hostexis töötab 20 inimest.

2005. aastal loodud AS MartinsonTrigon on investeerimisettevõte, mis paigutab raha Baltimaade, Soome, Venemaa, Ukraina ja USA tehnoloogiafirmadesse. Pärast Hostexi müüki on portfelli jäänud veel Vene arvutimängude kirjastaja Novõi Disk, USA-Ukraina sünkroniseerimistehnoloogiate ettevõte InvisibleCRM, sotsiaalvõrkude operaator Apaja Online Entertainment Soomes ja Ida-Euroopa sotsiaalvõrkude operaator Rate Solutions.

MartinsonTrigonit nõustab Allan Martinsoni riskikapitalifirma MTVP.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755