10. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütikud kiidavad Nokia juhivahetuse heaks

Mitmed analüütikud ja fondijuhid on tervitanud Nokiale uue juhi määramise uudist.

CCS Insighti analüütik Ben Wood ütles, et Elop seisab vastamisi hirmuäratava ülesandega. Nokia on kaotanud uute telefonide arendamises juhtrolli ning kõik jälgivad nüüd, millise strateegiaga õnnestub Elopil seda trendi muuta, selgitas ta Reutersile.

Bloombergile ütles Wood, et Elopil tuleb veenda investoreid, et Nokia on võimeline kohale toimetama seadmeid, mis konkureerivad Apple iPhone'iga ning mille seadmed põhinevad Google'i tarkvaral.

"Nendel on juba ammu probleeme olnud. Viimased paar aastat jäid nad trendidest maha," rääkis Sentat Asset Managementi fondijuhataja Inge Heydorn. See oleks hea tuua Nokiasse uusi mõjutusi, ideid ja mõtteid, lisas ta.

RBSi analüütik Londonis Didier Scemama kommenteeris klientidele, et uue juhi väljakuulutamist on kaua oodatud. Tal on just õige taust, et muuta Nokia teed, viitas Scemama Elopi varasematele ametikohtadele erinevates tehnoloogiafirmades.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052