10. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia uueks juhiks saab Stephen Elop

Nokia määrab 21. septembrist oma uueks presidendiks ja ettevõtte juhiks Stephen Elopi, kes praegu juhib tarkvaraettevõtte Microsoft äridivisjoni.

Enne Microsoftiga liitumist on Elop töötanud erinevates USA tehnoloogiahõngulistes börsiettevõtetes, nagu näiteks Juniper Networks, Adobe Systems ja Macromedia, selgub ettevõtte börsiteatest. Elopil on kodumaa Kanada McMasteri ülikooli kraad informaatikas ja juhtimises.

"On aeg kiirendada ettevõtte uuendamist, tuua uusi juhte erinevate oskuste ja tugevustega, mis aitaksid kaasa ettevõtte edule," sõnas Nokia nõukogu esimees Jorma Ollila börsiteates. "Nokia usub, et Stephenil on väga võimas kogemus ja juhtimisoskused, et Nokia täielikku potentsiaali maksimaalselt kasutada. Tema tugev tarkvara taust ja tõestatud juhioskused on meie jaoks väga väärtuslikud varad ettevõtte ümberpööramisel," lisas Ollila.

"Olen väga põnevil, et saan osaks meeskonnast, mis on pühendunud Nokia positsiooni tugevdamisele mobiilitööstuse liidrina," sõnas Elop uue ameti kohta.

Nokia praegune juht Olli-Pekka Kallasvuo lahkub oma positsioonilt 20. septembril ning ta jääb Nokia Siemes Networksi juhtorganitesse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105