14. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti pooldab Euroopa digitaalse kaupade ja teenuste turu loomist

Skype Technologies OÜ tegevjuht Sten Tamkivi toetab igati Euroopa plaani luua ühine digitaalne kaupade ja teenuste turg, sest see võimaldab ettevõtetel tegevuspiire laiendada.

"Vaba digitaalse kauplemise puhul maksab teenuse osutamine kilomeetri või 1000 kilomeetri kaugusele täpselt sama palju. Kuna digitaalsed teenused ei tunne riigipiire, siis mida rohkem neid piire regulatsioonidest eemaldatakse, seda parem," lisas Tamkivi. Eile Eestit külastanud Euroopa Komisjoni asepresident ja digitaalarengu volinik Neelie Kroes kohtus ka Skype Technologies OÜ esindajatega.

Kõige kasulikumaks peab Kroes digitaalse ühisturu loomise tegevuskava väikese ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) kaubandussuhete piiriülesel arendamisel. "Praegu on paljudes liikmesriikides VKEde tegevus fokuseeritud vaid riigisisesele turule. Selleks puudub aga vajadus, kuna nad võiksid kasu lõigata hoopis ülisuurelt Euroopa Liidu ühisturult," selgitas Kroes.

Eesti oli üks liikmesriike, kelle eestvedamisel kinnitas Euroopa Ülemkogu juunis täielikult toimiva digitaalse siseturu loomise eesmärgi aastaks 2015. "Eesti peab digitaalse ühtse turu puudumist üheks peamiseks Euroopa Liidu konkurentsivõimet pärssivaks kitsaskohaks," ütles peaminister Andrus Ansip.

Ka Eesti Info- ja Kommunikatsioonitehnoloogia Demokeskuse tegevjuht Indrek Vimberg usub, et ülepiiriliste teenuste loomine on Eesti ettevõtluskeskkonnale kasulik. Positiivse näitena tõi ta välja äriregistri, kus Eestil on juba koostöö Soome, Belgia ja Leeduga. "Oleks hea nende riikide nimekirja pikemaks venitada," arvas Vimberg.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755