22. oktoober 2010
Jaga lugu:

Webmedia uuendab kahe miljoni eest riigiportaali eesti.ee

Sel nädalal allkirjastasid Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus ja AS Webmedia lepingu, mille tulemusel saab riigiportaal eesti.ee kasutajasõbraliku ülesehituse ja uue väljanägemise.

Riigiportaali juhi Aarne Seppeli sõnul muutub portaal nii seest kui väljast. "Uus riigiportaal tuleb mõõtmatult kasutajasõbralikum, loogilisem ja parema väljanägemisega. Muutub praktiliselt kõik – teabe esitamise viis, teenused ja

kontaktid. Portaal peab igale inimesele pakkuma just talle vajalikke teenuseid ja infot. Loodame, et avaliku sektori asutuste teenused jõuavad uueneva riigiportaali kaudu inimesteni mugavamalt," selgitas ta.

Webmedia avaliku sektori äriüksuse juhi Tähve Lõppi sõnul tehakse riigiportaalis muudatusi nii avalikus keskkonnas kui ka administratiivse poole peal. "Seetõttu on tehnilise lahenduse juures Webemedia jaoks oluline, et teenuste ületõstmine uude portaali toimuks võimalikult sujuvalt ja kasutajad saaksid toimingute tegemist valutult jätkata ka peale uue portaali kasutuselevõttu," lisas ta.

Riigiportaali loomisel tuginetakse kahe aasta jooksul tehtud põhjalikele analüüsidele ja kasutajaküsitlustele. Kõik teemad saavad parema ülesehituse, et kasutajal oleks neid lihtsam leida. Artikleid hakatakse näitama mugavamas vormis ja kantseliiti vältivas, st tavainimesele mõistetavas keeles, teatas RIA.

Riigiportaal muutub kasutajasõbralikumaks, kuna tekib loogiline seos teenuste, artiklite ja asutuste vahel. See võimaldab huvi pakkuva infoni kiiremini jõuda. Artikleid ja kontakte saab jagada otse sotsiaalvõrgustikes või saata e-kirja teel.

Uus suund on personaliseeritus, mis tähendab, et iga sisse loginud kasutaja saab hallata enda dokumente ja e-posti, muuta teavituskalendri tellimusi ning teavet enda asukohast. Samuti luuakse inimestele ametlike dokumentide hoidla, kus saab silma peal hoida enda suhtlusel riigi või kohalike omavalitsustega.

 Otsing muutub paremaks ja detailsemaks. Inimene saab valida, kas otsib kõiki selle sõnaga seotud kategooriaid, teenuseid, teemasid või asutuste kontakte. Uue lahendusena tuleb eesti.ee avalehele sildipilv, mis hakkab näitama enimkasutatud teenuseid ja artikleid.

Riigiportaali uuendamise eelarve on üle kahe miljoni krooni, millest osa rahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond. Tööde tähtaeg on järgmise aasta märtsi lõpp.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee