5. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

90% domeenidest jätkuvalt ümber registreerimata

5. juulil käivitunud Eesti tippdomeeni reformi esimese nelja kuuga on ligi 80 000 reformieelsest .ee lõpulisest domeenist uue korraga vastavusse viidud vaid ligi 10%.

Eesti suurima domeenide registripidaja zone.ee juhi Martti Variku sõnul kaasnevad domeeni ümberregistreerimisega viivitamisel mitmed ohud. "Domeeni käekäiguga on seotud ettevõtete ja riigiasutuste infosüsteemid, koduleheküljed ning e-post. Kui ühel päeval mõni oluline domeen enam ei tööta, siis on võimalikud kahjud suured," rääkis ta.

“Kaks kuud tundub paljudele piisavalt pikk aeg, et lasta natukene veel vana rasva peal liugu ja nii venitatakse selle toiminguga seni, kui vähegi võimalik. Tegelikult on praegu viimane aeg tegutsema hakata, et ennetada seda rapsimist, mis jääb reformi viimastele nädalatele. Eriti arvestades asjaolu, et see aeg ühtib jõulude, aasta vahetuse ja euro tulekuga," lisas Varik.

Senistest ümberregistreerijatest on ligi pooled kasutanud just Zone Media (zone.ee) teenuseid. 2005. aastast on Zone Media ka ainus Euroopa Liidu tippdomeeni .eu registripidaja Eestis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755