15. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 avab täna Rootsis 4G võrgu

Tele2 avab täna Stockholmis, Göteborgis, Malmös ja Karlskronas järgmise põlvkonna ehk 4G mobiilsidevõrgu. Uus võrk on kümme korda kiirem kui praegune 3G.

4G abil saavad kliendid hõlpsamalt kasutada interaktiivsemaid ja suuremat andmemahtu nõudvaid meediumirakendusi, nagu võrgus mängimine või televisioonisaadete ja filmide vaatamine. Ettevõtted aga saavad näiteks pidada videokonverentse ja töötada suurte failidega sama lihtsalt nagu püsiühendust kasutades, teatas Tele2. 4G võimaldab kiirust kuni 80 Mbit/s.

"Üha rohkem inimesi loobub tavatelefonist kodus ja valib mobiilside. Samasugune areng toimub 4G tehnoloogia tulekul ka püsilairibavõrgu turul," lausus Tele2 Rootsi juht Niclas Palmstierna. Kiirem mobiilside võimaldab klientidel teha 4G võrgus kõiki neid asju, mida nad on harjunud tegema püsiühenduse kaudu, lisas ta.

Uuringufirma SIFO kinnitusel kavatseb nii iga kolmas rootslane kui ka Rootsi ettevõte võtta 4G kasutusele järgmise aasta jooksul.

Tele2 eesmärk on, et 2012. aasta lõpuks hõlmaks 4G võrk 99% Rootsi elanikkonnast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755