17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion: tuumikvõrgu rike oli erakordne juhtum

Tuumikvõrgu rike põhjustas täna hommikupoolikul Elionile probleeme interneti edastamisel. Probleem sai lahendatud kella 12ks.

Elion teatas, et tuumikvõrk, milles toimus rike, on võrgukiht, millega on seotud kõik ülejäänud võrgukihid ning seetõttu oli rikke ulatus üle-eestiline ja puudutas suurt osa Elioni kliente.

Katkestuse pikkus oli üks tund ja 15 minutit. "Tegemist oli erakordse juhtumiga viimase 20 aasta jooksul nii Elioni kui ka meie eelkäija ajaloos, mille toimumise tõenäosus on äärmiselt väike," märkis Elioni avalike suhete juht Lilian Nõlvak.

Tema kinnitusel ei olnud Elioni rike kuidagi seotud käimasoleva NATO küberkaitse õppusega ega ka küberründega Elioni võrgule.

Täna õhtul  ja järgnevatel päevadel tegeleb Elion põhjalikult juhtumi analüüsiga, et tulevikus sarnast situatsiooni vältida, ütles Nõlvak.

Elion vabandab kõigi klientide ees, kellele tänane katkestus ebamugavusi tekitas, lisas ta.

Täna kell 10:45 avaldusid probleemid Elioni teenuste toimimisega, mis puudutasid nii Elioni digiTV, interneti kui ka VoiP telefoni kliente üle Eesti. Samuti olid rikkest mõjutatud IP-põhiste erilahenduste kliendid. Häiritud oli pangaautomaatide ja makseterminalide kasutamine.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755