18. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa saab ühtse telefonilaadija

Euroopas müüdavatele nutitelefonidele sobiv laadija tuleb turule tõenäoliselt veel selle aasta alguspoolel, kirjutab Kauppalehti.

Uus laadija peaks sobima peaaegu kõigile Euroopas müüdavatele uutele nutitelefonidele.

Üldlaadija kasutab energia juhtimiseks mikro-USB-liidest, nii et selle kaudu saab liigutada ka infot telefoni ja arvuti vahel. Mõned nutitelefonid kasutavad juba praegugi aku laadimiseks mikro-USB-liidest.

Ühtse eurolaadija lepinguga on liitunud Nokia, Apple, Motorola, LGE, Samsung, RIM, SonyEricsson, NEC, Qualcomm, Texas Instruments, Emlaze Mobile, Huawei Technologies, TCT Mobile ja Atmel.

Euroopa Liidu 27 liikmesriigis on kasutusel kokku umbes 500 miljonit mobiiltelefoni ja nende hulk kasvab kiiresti. Kuna telefone vahetatakse sageli, tekib sellest ainuüksi Euroopa Liidus 51 000 tonni elektroonikajäätmeid aastas. Eri liiki laadijate suur hulk on tüliks ka tarbijatele.

Euroopa suured telefonitootjad leppisid ühise nutitelefonide akulaadija väljatöötamises kokku 2009. aasta suvel. Selle järel on Euroopa Komisjon pidanud telefonitootjatega läbirääkimisi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755