28. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

iPad jõudis täna Eestis müüki

Apple hakkas tänasest müüma Eestis, Lätis ja Leedus tahvelarvutit iPad, hind algab 499 eurost (7808 krooni).

Soomes pandi iPad müüki novembri lõpus. "See on Apple'i regioonide kauba turule tuleku poliitika," kommenteeris Apple'i Baltimaade volitatud esindaja AVAD Baltic UAB müügiarendusjuht Kaido Pähn. Hea, et see nüüdki juhtus, lisas ta.

Pähni kinnitusel loodab Apple müüa esimeses kvartalis kolme Balti riigi peale kokku 2500 iPadi. "Arvestame turusituatsiooni, seda, kuidas on iPade mujal maailmas müüdud ning et suurtel huvilistel on see tahvelarvuti juba olemas," märkis ta. Eestis ja Leedus müüakse iPade Pähni hinnangul võrdselt, Lätis natuke vähem.

Täna on tema sõnul Eestis kasutusel 1500-2000 iPadi. "Raske on samas prognoosida, kuna ametlikult ei ole neid seni müüdud," lisas Pähn.

Apple tõi iPadi müüki kaheksas poes Tallinnas ja Tartus. Järgmistesse linnadesse laieneb tahvelarvutite müük teises kvartalis.

Kõigis müügikohtades on Pähni kinnitusel väljas ka töötavad iPadi mudelid, millega soovijad saavad kas iseseisvalt või müügipersonali abiga tutvuda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755