11. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia koondamised löök Soome tehnoloogiasektorile

Täna uue strateegia avalikustanud Nokia plaanib Soomes suuri koondamisi, mis majandusminister Mauri Pekkarineni sõnul kujutab endast suurimat struktuurimuutust Soome majanduse tehnoloogiasektoris.

Täna teatas ministeerium, et võtab viivitamatult Nokia kaasabil kasutusele meetmed, et firma suurte koondamiste mõju leevendada.

„Tegemist on kõige suurema struktuurimuutusega, mida uue tehnoloogia sektoris Soomes varem on nähtud,“ ütles minister Kauppalehtile.

Koondatavate arvu Pekkarinen ei nimetanud.

Paar aastat tagasi koondas Nokia Jyväskyläs 320 inimest. Pekkarineni sõnul on nüüd tegemist hoopis erineva suurusjärguga. Kaalul võivad olla tuhanded töökohad. Täpsemad plaanid on Nokia lubanud avalikustada esimesel võimalusel.

Nokia peakontor jääb Elopi sõnul siiski jätkuvalt Soome.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755