23. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hewlett-Packardi prognoosid tõid pettumuse, aktsia –13%

Hewlett-Packardi aktsia hind kukkus eile järelkauplemisel 13 protsenti, kuna turu sulgemise järel avaldatud kasumi- ja käibeprognoosid valmistasid analüütikutele pettumuse, vahendab Bloomberg.

Ettevõte prognoosis, et mõnede tulude-kuludeta tuleb majandusaasta teise kvartali kasumiks kuni 1,21 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootavad ettevõttelt 1,26 dollarit kasumit aktsia kohta. Ettevõte prognoosis käibeks kuni 31,6 miljardit dollarit, analüütikud ootasid 32,6 miljardi dollarilist käivet.

Aktsia hind kukkus eile järelakuplemisel 6,23 dollari võrra, 42 dollarile.

Majandusaasta esimese kvartali kasum kasvas HP-l 16 protsenti, 2,6 miljardile dollarile ehk 0,93 dollarilt 1,17 dollarile aktsia kohta. Mõnede kuludeta oleks kasum küündinud 1,36 dollarini aktsia kohta. Käive kasvas 3,8 protsenti, 32,3 miljardi dollarini. Analüütikud ootasid ettevõttelt 1,29 dollarilist kasumit aktsia kohta 33 miljardi dollarilise käibe juures.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052