19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony Ericssoni kasum kahanes 47,6 protsenti

Sony Ericsson Mobile Communicationsi esimese kvartali kasum vähenes aastaga 47,6 protsenti, 11 miljonile eurole, vahendab Hugin Online.

Käive vähenes 18,5 protsenti, 1,145 miljardile eurole. Sony Ericssoni telefonide müük kukkus 22,9 protsenti, 8,1 miljonile. Telefonide keskmine müügihind kasvas 134 eurolt 141 eurole.

”Sony Ericssoni kasumlikkus jätkub ajal, mil me kiirendame üleminekut Androidil baseeruvatele nutitelefonide portfellile. Esimeses kvartalis moodustasid nutitelefonid 60 protsenti meie müügist,” kommenteeris Sony Ericssoni juhatuse esimees Bert Nordberg. ”Jaapani maavärin muutis kvartali operatsiooniliselt katsumusterohkeks. Me kogeme ikka veel tarneahelas mõningaid katkestusi.”

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052