3. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM: julgem investeerimine innovatsiooni paneb tiigri hüppama

Eesti ettevõtjad võiksid teha rohkem koostööd ning uurida, kuidas saab nappide ressurssidega luua innovaatilisi lahendusi, siis hakkab ka meie tiiger hüppama, rääkis IBM Eesti müügijuht Urmas Linnamägi.

„Paar aastat tagasi oli Eesti huvitavas olukorras - nimelt oli isegi meie kohalikel IBMi inimestel raske tõestada, et digiallkiri on ka tegelikult allkiri,“ kirjeldas Linnamägi.

Nüüd on aga müügijuhi kinnitusel meie riigi e-valmisolek veidi langenud. „Kui me kiirelt midagi ette ei võta, siis kukume veelgi,“ sõnas ta.

Linnamägi kinnitusel vajame mõtteviisi muutust. „Me peaksime hakkama vaatama tervikpilti ja suunama pilgu tulevikku. Nägema, kuidas tänased otsused tulevad kasuks pikas perspektiivis,“ rääkis ta, lisades, et targemas maailmas on tarvis teha ka targemaid otsuseid.

Vabavara on Linnamägi sõnul väga oluline asi ja IBM pooldab seda, et Eesti ettevõtted annavad programmeerijatele tööd. Küll aga pole tema arvates siinkohal mõtet hakata leiutama jalgratast. „Pigem võiks vaadata, mis toimub mujal maailmas. Ise teha tasub juhul, kui asja järele on reaalselt vajadus,“ selgitas ta.

Samas nentis ta, et Eesti ettevõtetel on mitmeid probleeme ning praegu võitlevad nad rohkem kui iial varem rahaga. „Pigistatakse tehnoloogiast maksimum välja. Samal ajal aga ei investeerita innovatsiooni ning see ei ole pikas perspektiivis jätkusuutlik,“ rääkis Linnamägi. 

Siinkohal võiksid ettevõtjad teha müügijuhi sõnul rohkem omavahel koostööd. Kuulata, kuidas teised nappide ressurssidega innovaatilisi lahendusi rakendavad. Nii areneksime oluliselt kiiremini, sõnas ta. 

„Valmisolek on olemas ning protsess liigub õiges suunas. Nüüd tuleks sellele lisada veel julgust innovatsiooni investeerida ja siis hakkab ka tiiger hüppama,“ lausus Linnamägi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105