1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investorid Nokiasse enam ei usu

Investorid jätkasid kolmapäeval Nokia aktsiate müüki, pärast seda kui analüütikud langetasid hinnasihte ja seadsid küsimuse alla, kas Nokia üldse suudab kunagi oma turuliidri kohta tagasi võita, kirjutab Reuters.

Nokia aktsiad langesid kolmapäeva hommikul 4 protsenti, seda eilse 18-protsendilise languse järel. 4,64 euroga on Nokia kurss viimase 13 aasta madalaimal tasemel.

Analüütikud ütlevad, et nende põhimure on, kas Nokia suudab veel kunagi turuliidri kohta tagasi võita, isegi kui alustatakse uute Microsoft Windos tarkvaral põhinevate telefonide müüki.

„Me hoidume jätkuvalt aktsiatest kuna Symbiani nutitelefonide müük langeb kiiremini kui oodatud ning kuna me oleme skeptilised selles suhtes, et uued Window Phones mudelid suudavad kaotatud kasumeid tasa teenida,“ ütles Gleacher & Co analüütik Stephen Patel.

Nokia on öelnud, et konkurents Apple ja Google ning madala hinnaklassi mobiiltelefonide tootjatega langetavad nii müügi- kui hinnanumbreid.

J.P. Morgan langetas Nokia aktsiate hinnasihti 5 eurolt 4,25 eurole, Credit Suisse 5,5 eurolt 4 eurole.

„Me näeme varasemat võimalikku pööret paremuse poole kui turule tulevad uued Windows tooted, mis peaks juhtuma eeldatavasti selle aasta lõpul. Kuid isegi siis puuduvad igasugused garantiid, et tarbijad seda tahavad, mida Nokia müüb,“ ütles J.P. Morgani analüütik Rod Hall, soovitades investoritel hoida aktsiate osakaal madalal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052