15. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Septembrist saab liigutada ka teenusnumbreid

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi määrusega on kliendil alates septembrist võimalik ühe sideettevõtja juurest teise juurde üle viia kõiki tema kasutusse antud numbreid.

Selle tulemusena saab lisaks telefoni- ja mobiiltelefoninumbritele üle viia ka teenusnumbreid, mille hulka kuuluvad numbrid algusega „40“, „70“, „800“ ja „900“. Neid kasutatakse lõppkasutajale sideteenuse vahendusel maksevaba, eritariifita või eritariifiga sisuteenuste osutamiseks.

Ühtlasi on septembrist võimalik numbrit teisaldada tunduvalt kiiremini. Minimaalne aeg, mis numbri teisaldamiseks ideaaljuhul võib kuluda, väheneb viielt tööpäevalt kolmele, kuid ei tohi olla pikem kui 20 tööpäeva.

Sideettevõtjatele lisandub määrusega kohustus säilitada klientide sooviavaldusi numbri liikuvuse tühistamisel. Sellega võimaldatakse tehnilise järelevalve ametil tõhusamalt teostada järelevalvet numbri liikuvuse nõuetekohase täitmise üle. 

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755