29. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starmani kasvas mullu käivet ja kasumit 

Koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja Starman kasvatas mullu oma käivet 3% 402,3 miljoni kroonini ja kasumit 49% 19,7 miljoni kroonini.

Starman investeeris arendustegevusse ligi 40% rohkem kui 2009. aastal.

Kui 2009. aastal oli Starmani käive 390,4 miljonit krooni, siis eelmisel aastal 402,3 miljonit krooni. Starmani investeeringute maht kasvas aastaga 49,1 miljonilt kroonilt 68,3 miljoni kroonini. Puhaskasumit teenis ettevõte 19,7 miljonit krooni (2009. aastal 13,2 miljonit krooni - kasv 49%). 

Starmani juhatuse esimehe Peeter Kerni sõnul iseloomustavad möödunud majandusaastat suuremahulised investeeringud võrkude ja teenuste arendamisse, uue mõtteviisi toomine Eesti telekommunikatsiooniturule ning turupositsiooni tugevdamine.

“Investeeringute tulemusel digitaliseerisime aasta lõpuks kogu Starmani kaabelvõrgu, mis nüüd jõuab ligi poolte Eesti kodudeni,” lausus Kern. “Murrangu tõi aga sügisel turuletoodud Starman Start, millega meie kliendid said esimesena Eestis valida oma paketti sobivaid teenuseid. Starman säilitas turuliidri positsiooni kaabelvõrgu kaudu pakutavate teenuste turul ning kasvatas tavaantenniga vaadatava digitelevisiooni ZUUMtv klientide arvu ligikaudu 44%.”

Starman on koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja, kelle teenused jõuavad rohkem kui 560 000 koduni kõikjal üle Eesti. Ettevõte pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman  annab tööd rohkem kui 200-le inimesele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052