21. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 Eesti müügitulu kukkus 4%

Tele2 Eesti müügitulu oli II kvartalis 24,3 miljonit eurot, kahanedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4%.

Ettevõtte kasum enne makse ja mahaarvamisi (EBITDA) kasvas samal ajal 1% võrra, ulatudes 6,4 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Tele2 finantsdirektor Argo Virkebau sõnul mängis üldise müügitulu languses rolli telekomiettevõtete vaheliste sidumishindade langus ja fikstelefoniside edasimüügi tulude langus.

Tele2 klientide arv kasvas II kvartalis 21 054 võrra ehk 5%. Juuni lõpu seisuga oli Tele2 Eesti võrgus 487 943 aktiivselt klienti, millega ettevõte hoiab 34% turuosa.

Tele2 Eesti jaemüügi ja klienditeeninduse direktori Kristiina Mitti sõnul tuli Tele2 võrku kliente juurde nii teiste operaatorite juurest kui ka uute liitujatena. “Samal ajal näitas väga kiiret kasvu ka Tele2 mobiilse interneti klientide arv, mis omakorda tõstis internetiteenuste müügitulu 58%," lisas Mitt.

Tele2 jaoks on sel aastal kõige olulisem prioriteet kiire 3,5G internetivõrgu laiendamine ja terve riigi 3,5G internetiga katmine käesoleva aasta jooksul. Tänaseks katab Tele2 kiire internetivõrk ligikaudu 80% Eestist ning on kättesaadav ligi miljonile elanikule. Tele2 3,5G internetiga on kaetud Pärnu-, Harju-, Saare-, Hiiu- ja Tartumaa ning suur osa Viru-, Valga-, Võru-, Rapla-, Jõgeva- ja Järvamaast ning samuti suured maanteed.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 kuulub rahvusvahelisse telekommunikatsiooniettevõtete kontserni Tele2 AB.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755