25. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokialt uus kasumihoiatus?

Nordnet panga järgi on Nokial risk uuele kasumihoiatusele lähipäevadel oluline. Aktsiate vahendaja Nordnet kordab Nokia aktsia müü-soovitust.

Nordneti sihthind Nokia aktsiale on 3,7 eurot. Täna on Nokia aktsia kaubeldud Helsingi börsil umbes 4,2 euro tasemel.

Oma hommikuses ülevaates kritiseerib Nordnet Nokia strateegiat väga tugevalt:

"Sild Meego ja Symbiani (operatsioonisüsteemid - toim.) strateegiast Windows Phone´i on nii pikk, et eesel eksib ka ära sel teel mitu korda".

Ettevõte prognoosib Symbian-toodete müügi jätkuvat suurt langust ja Nokia probleemide süvenemist aasta lõpupoolel.

Usaldus Nokia juhtkonna pädevuse suhtes on kärbunud pärast eelmist kasumihoiatust mai lõpus ja veebruaris toimunud strateegiamuutuse tõttu, hindab Nordnet.

Nordneti järgi on risk Nokia uuele kasumihoiatusele oluline.

Praegu võiks olla õige aeg Nokia aktsiate müügiks või siis panustamiseks aktsia langusesse.

Nokia esitles eile kolme uut Symbian-platvormi nutitelefoni, kuigi turud ei usu eriti nende müügiedusse. Esimest Windows Phone'i operatsioonisüsteemil põhinevat mobiiltelefoni ootatakse Nokialt aasta lõpupoolel, tõenäoliselt toimub avalikustamine 26. oktoobril Londonis.

***

Täna kella 15:00 oli Helsingi börs tõusnud 1,01% ning Nokia aktsia 1,20%.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kell 15:00:

Tõusjad: Efore +5,43%, Amer Sports A +3,99%, Amanda Capital +3,87%, CapMan +3,77%, Outotec +3,73% Aspo -1,03%, Finnair -1,35%, Orion A -1,36%, Basware -2,26%, Lemminkäinen -3,58%

Langejad:

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755