28. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Kaljundi: Garage48 on läinud paremaks

Tähtsam kriteerium Garage48-l on see, kas osalejad löövad 2-3 aastaga nii Eestis ja kui ka maailmas läbi, kommenteeris ürituse kaasasutaja ja mentor ning ka Shakebeeti tiimi liige Jüri Kaljundi.

"Garage48 üritus on iga korraga veidi paremaks läinud, nii ka seekord. Meie üks peamisi asju on Eesti parimate oma ala spetsialistide ühte ruumi kokku saamine ja ka seekord on koos täielikud tipptegijad," kommenteeris Kaljundi.

Ta lisas, et väga lahe on seekordne mobiiliteenuste fookus, pea kõik tiimid teevadki lahendusi, mille üks peamisi väljundeid on mobiiltelefon.

Kaljundi leiab, et üldist projektide valikut vaadates on siin hea segu erineva suunitlusega asjadest, nagu nad alati ka tahavad. "On täiesti ärilisi projekte, mis võiks ka maailmas läbi lüüa, saada kliente ja tippinvestoreid. On lõbusaid mängulisi asju, kus häkkerid näitavad, mida on võimalik nädalavahetusega lahedat ära teha. Ja on ka mittetulunduslikke projekte," kirjeldas Kaljundi.

Ta märkis, et peamine on aga, et inimesed omavahel kokku ja tuttavaks saaks. "On tore, kui nädalavahetusest tekib selliseid maailmas läbi löönud projekte nagu Euroopa tippinkubaatori ja varajase faasi investori Seedcampi investeeringu saanud Campalyst, mis loodi Garage48 kevadisel Riia üritusel. Samas ei oota me, et üritusel tekiks 10 uut start-up-firmat. Kui neid tekib kas või 1-2, oleme üliedukad," lausus Kaljundi.

Tähtsam kriteerium on aga see, mis saab osalejatest inimestena edasi lähima kahe-kolme aasta jooksul, kas nad löövad Eestis ja maailmas läbi, lisas ta. "Ma usun, et paljud löövad ja see ongi meie eesmärk. Küll tulevad siis ka uued edukad start-up-ettevõtted," tõdes Kaljundi.

Kriitikat teevad ürituse kohta Kaljundi sõnul need, kes ei ole ise Garage48 üritustel käinud ega kokku puutunud ka ühegi meeskonnaga. "Konstruktiivsele kriitikale oleme alati avatud. Samas ebaprofessionaalne lahmimine ei aita Eesti start-up-maastikku, mis on praegu maailma tipptasemel ja hinnatud nii Suurbritannias kui USA-s, paremaks teha," rääkis Kaljundi.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755