5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT Akadeemia näitab head eeskuju

Kui IT-ettevõtjad panid kvalifitseeritud tööjõu puuduse leevendamiseks pead kokku ja algatasid pikaajalise projekti, siis teiste valdkondade ettevõtjad ühist aktiivsust üles ei näita.

Positiivne näide tööjõupuudusega võitlemisel on Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) ning Arengufondi algatatud IT Akadeemia projekt, millele on õla alla pannud ka riik. Järgmise aasta riigieelarvest eraldatakse IT- haridust edendavale projektile 1,5 miljonit eurot.

Projekti ühe algataja ITLi juhatuse liikme Sten Tamkivi sõnul sündis mõte Arengufondiga hariduse teemasid arutades ja seejärel kutsuti ka suuremad ülikoolid kampa.

Majandusele otsene kasu. 2009. aasta augustis allkirjastatud koostöömemorandumi eesmärk on viia Eesti IKT-alane kõrgharidus uuele, rahvusvaheliselt läbilöögivõimelisele tasemele. Samuti peaks see tooma leevendust IT-sektori teravale tööjõupuuduse probleemile. Eesti Arengufondi esimehe Ott Pärna kinnitusel on selleks, et Eesti IT edulugu ka ühiskondlikuks ja majanduslikuks kasuks muutuks, erinevatel hinnangutel puudu 6000 kuni 20 000 IKT-spetsialisti.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast, milleks osta päevapilet või telli leht.

 

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755