23. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteqi Eesti üksus ootab kosilasi

Elcoteqi Tallinna tehas jätkab tegutsemist vaatamata emaettevõtte Elcoteq SE pankrotile ning ootab uut omanikku.

Elcoteq teatas oktoobri algul börsile, et esitas Luxemburgis pankrotiavalduse. Ettevõtte teatel ei ole ta suutnud leida lahendust, mida sündikaatlaenu andjad oleksid aktsepteerinud. Algsest 230 miljoni eurosest sündikaatlaenust on alles vaid 15 miljonit eurot.

Elcoteqi teatel ei suuda ettevõte enam tegevust jätkata ning ettevõttel pole eeldusi saneerimisprotsessi läbimiseks.

Augustis pankrotistus kolm Elcoteqi Soome tehast, kirjutab news2biz.

Elcoteq SE juhtkond pole siiani kommentaari andnud ettevõtte Eesti üksuse saatuse kohta. Samas pole see ka imestamisväärne, sest ettevõtte mitu juhti on kriisi jooksul lahkunud. Või nagu ütles news2biz-ile Elcoteqi jurist Helsingis: „Tegelikult on praegu raske täpselt öelda, kes on üldse positsioonil, et anda kommentaare.“

Eesti üksuse jaoks siiski tulevik väga tume ei tundugi. Elcoteq Tallinna juht

Jan Kotka kinnitas, et Eesti tehas on kasumlik, jätkab tööd ning klientide tellimuste täitmist oodates samal ajal mahamüümist emaettevõtte pankrotihalduri poolt.Kotka kinnitas, et Eesti ettevõte müüakse töötava üksusena: „Esiteks, sel on väärtus ainult siis, kui see funktsioneerib. Teiseks, Elcoteq SE omab Elcoteq Tallinna aktsiaid, kuid mitte vara. Seega saab maha müüa ainult aktsiad."

Kotka sõnul on ettevõttel tellimusi 12 kuu jagu ette. „Ma ei suuda täita suuremahulisi tellimusi, sest peame läbi rääkima selleks edasimüüjatega, kellest enamik tahavad ettemaksu ning osad neist proovivad saada meilt raha, mida me emavõtte või keegi teine võlgneb neile," rääkis ta.

Kotka lisas, et loodab, et segadus omaniku ümber lõpeb peagi. „Asjad saavad edaspidi minna ainult paremaks,“ märkis ta.

Elcoteq Tallinna käive oli mullu 4,6 miljonit eurot ja kasum 136 000 eurot.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052