1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT kaotas oktoobris numbriliikuvusega pea 2400 klienti

Tehnilise järelevalve ameti statistika kohaselt liikus oktoobris kokku 8587 numbrit, millest 7311 olid mobiiltelefoni- ja 1276 tavatelefoninumbrid.

Sideoperaatoritest kaotas enim kliente EMT (-2394), juurde võitsid Elisa (+1699) ja Tele2 (+696), vahendasid ERRi uudised.

Tänavuse aasta lõikes on numbriliikuvusest võitnud enim Elisa, kellele on lisandunud 17 523 klienti, EMT on samas suurusjärgus (-17 725) kliente kaotanud.  

Hea teada

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, samas aga üks liitumisleping.

Lisaks ei kajasta numbriliikuvuse statistika vähimalgi määral kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755