7. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Internetimängude looja teeb Jaapani suurima IPO

Aasia online-mängude arendaja Nexon plaanib aktsiate avaliku esmaemissiooniga koguda 1,3 miljardit dollarit, mis oleks Jaapanis selle aasta suurim IPO.

Bloombergiga ühenduses olnud anonüümsete allikate sõnul on Nexon palganud IPO tegemiseks Nomura Holdingsi, Morgan Stanley ja Goldman Sachsi ning globaalsete investorite otsimine võib alata juba sel nädalal.

Mängude looja plaanib oma aktsiad avalikuks kauplemiseks tuua Tokyo börsile ja kauplemine aktsiatega võib alata juba 12. detsembril. Allikate sõnul on firma väärtus hinnatud umbes 600 miljardile jeenile ehk ligikaudu 7,8 miljardile dollarile.

Kui kõik õnnestub, siis oleks tegu Jaapani selle aasta suurima IPOga. Kokku on Jaapanis sel aastal aktsiate avalikust esmaemissioonist teatanud 31 firmat, mis on suurim hulk viimase kolme aasta jooksul. Oma tõuke sellele annab riigi kapitaliturgude taastumine pärast märtsikuist maavärinat.

Kõigi kolme panga ning Nexoni enda esindajad keeldusid kommentaaride jagamisest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755