15. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Androidi populaarsus muudkui kasvab

Google'i Android operatsioonisüsteem oli kolmandas kvartalis enam kui pooltel müüdud nutitelefonidel tänu firmade nagu Samsung Electronicsi populaarsetele uutele nutitelefonidele.

Androidi platvormi kasutas kokku 52,5% müüdud nutitelefonidest kolmandas kvartalis, mida on üle kahe korra rohkem kui kaks aastat tagasi, vahendab Bloomberg Gartneri avalikustatud uuringut.

Uuringu kohaselt ei pärssinud telefonide müüki isegi fakt, et inimesed ootasid Apple'i kõige uusima iPhone'i mudeli saabumist, sest nutifonide müük kasvas 42% võrra.

"Android võitis massituru pakkumiste ja nõrga konkurentsi keskkonna pealt ning faktist, et alternatiivsetel operatsioonisüsteemidel ei ilmunud uusi põnevaid tooteid," kirjutas Gartneri analüütik Roberta Cozza uuringus.

Nutitelefonid võitsid taas maad, sest võrreldes teise kvartaliga kasvas nende osa kõigist müüdavatest mobiiltelefonidest 26%ni. Samal ajal kaotas Nokia Symbianil baseeruvad nutifonid turuosa aastaga ligi 20 protsendipunkti, omades septembri lõpu seisuga 16,9% turuosa nutifonide turul. Esimest korda tõusis maailma suurimaks nutitelefonide tootjaks Samsung, kes toodab populaarseid Galaxy seeria nutifone.

Ülemaailmne mobiiltelefonide turg kasvas kolmandas kvartalis aastaga 5,6%, kokku 440,5 miljoni telefonini, ütles Gartner. Aasta tagasi oli sama kasvunumber 35% ning eelmine kvartal veel 16,5%.

Samas on Nokia mobiiltelefonide turul endiselt liider 23,9% turuosaga. Huvitav on ka fakt, et Nokia on suutnud enda turuosa suurendada, sest teises kvartalis oli Soome firmal turuosa 22,8%. Nokiale järgnevad Samsung, LG Electronics, Apple ja ZTE.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755