24. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple hakkab telereid tootma

Apple on viimas enda iPhone'ide ja iPadide ekraanide tootmist Jaapani firmasse Sharp ja võib tutvustada sama partneri kuvaritega uut televiisorit juba tuleva aasta keskel, ütles Jefferies & Co.

Jefferiesi analüütiku Peter Miseki sõnul lööb Apple käed Sharpiga peamiselt Samsung Electronicsi tõttu, kes on suurrivaal nutitelefonide ja tahvelarvutite turul.

"Tegu on Sharpi jaoks üliolulise tehinguga, sest nad on kulutanud suurel hulgal raha tootmisvõimsuste suurendamiseks," ütles Jaapanis mitme firmajuhiga kohtunud Misek intervjuus Bloombergile. "Sellega saab Apple partneri, kellega nad saavad tootmist kontrollida ja kindlustada madalama hinna."

Miseki sõnul pingutavad televiisorite tootjad, Samsung teiste hulgas, kõvasti selgitamaks välja, milline Apple'i teler välja näeb ja mida see teha suudab. Ta ütles, et Apple hakkab Sharpis tootma amorfse TFT-ekraani modifitseeritud versiooni ja võib tema sõnade kohaselt iTV kommertsmüügiga pihta hakata juba veebruaris.

Analüütiku hinnangul on konkurentidest teleritootjad tõenäoliselt 6 kuni 12 kuud ajast maas. Paljudel puudub vajalik tarkvara ja pilvetehnoloogia kogemused võistlemaks Cupertinos peakontorit omava Apple'iga.

Misek ütles, et Apple on soetanud tootmistehnikat 500 miljoni kuni 1 miljardi dollari eest ja on võtnud ühe Sharpi tehase ainult enda valdusse, et toota iPhone'ide ja iPadide ekraane.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474