24. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HTC prognoosikärbe surus aktsia vastu seina

Maailam suuruselt neljas nutitelefonide tootja HTC alandas neljanda kvartali käibeprognoosi nullkasvuni võrreldes aastataguse ajaga, üllatades sellega turgu ja saates firma aktsia 7% langusse.

Taiwani firma seisab silmitsi üha väheneva tellimuste kasvuga selle aasta teises pooles, kuigi aasta esimeses pooles tellimused kasvasid enam kui kaks korda. HTC tunnetab üha enam konkurentide, nagu Apple ja Samsung, karmi konkurentsi.

"Uus prognoos on täielik üllatus ja on täielikus vastuolus vestlustega, mida me oleme pidanud edasimüüjatega, eriti Euroopas," ütles Reutersile Sanford C. Bernsteini vanemanalüütik Pierre Ferragu.

HTC ei andnud täpset neljanda kvartali käibeprognoosi, teatas vaid, et see püsib eelmise aasta neljanda kvartali tasemel. Toona oli firma käive 3,42 miljardit dollarit. HTC varasem prognoos nägi ette käibe kasvamist 20–30%.

Oktoobris hoiatas firma, et neljanda kvartali käibe kasv aeglustub, prognoosides käivet vahemikus 4,1 kuni 4,4 miljardit dollarit. Kolmandas kvartalis oli HTC käive 4,5 miljardit dollarit.

Pärast pressiteate avalikustamist kukkus HTC aktsia Hongkongi börsil 7%, mis on maksimaalne lubatud kukkumine.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755