2. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa juhatuse liige: nutitelefonide osas oli revolutsiooniline aasta

Detsembrikuus ulatus nutitelefonide osakaal Elisa esindustes müüdud mobiiltelefonidest 50 protsendini ning kõige populaarsemaks mobiiltelefoniks osutus Samsung Galaxy Gio, teatas ettevõte.

Elisa erakliendiüksuse juhi, juhatuse liikme Andrus Hiiepuu  sõnul oli möödunud aasta nutitelefonide müügi osas revolutsiooniline aasta. “Kui me võrdleme eelmise aasta alguse numbreid aasta lõpu seisuga, siis näeme, et nutitelefonide populaarsus kerkis aastaga kordades,“ lausus Andrus Hiiepuu.  „Aasta alguses müüdi telekomiturul enam siiski rohkem kõnetelefone ja nutitelefonide osakaal ulatus kogu müügist 20%-ni, kuid  aastaga muutus pilt põhjalikult. Mullu viimases kvartalis tõusis nutitelefonide müük üle poole ning detsembrikuu popimate mobiiltelefonide TOP-i vaadates näeme, et esimene kõnetelefon on alles kuuendal kohal,“ sõnas Andrus Hiiepuu.

2011. aasta detsembrikuu populaarseim mobiiltelefon oli nutifon Samsung Galaxy Gio, teisele kohale platseerus Sony Ericsson Arc S ja kolmandale kohale Huawei SONIC.

Kogu 2011. aasta jooksul oli Elisa esindustes müüdud mobiiltelefonidest kõige populaarsem LG P500.  Teisele kohale jõudis müüginumbrites kõnetelefon Nokia 2730 Classic ja kolmandale kohale kõnetelefon Nokia C1-01. 

2011. aasta viimases kvartalis hakkas kasvama ka tahvelarvutite populaarsus. Detsembrikuus kasvas tahvelarvutite müük Elisa esindustes 51% võrra võrreldes novembrikuuga. Enim eelistasid kliendid iPadi ning seejärel Asuse tahvelarvutit.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755