11. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Kaljundi: lahendused tulevad ainult tööd tehes

Internetiärimees Jüri Kaljundi soovitab ettevõtlusesse sukelduda pigem kohe, sest ainult tööd tehes tulevad lahendused ja otsused, küll aja jooksul ka õpib.

"Mina olen ka sellel arvamusel, et ega ette plaanerida ja ennustada ei ole võimalik. Ainult tööd tehes tulevad lahendused ja otsused," kommenteeris ta.

Äripäevas on tekkinud debatt konsultandi ja ettevõtja vahel. Capital Advisorsi partner Hendrik Roosna soovitab ettevõtlusesse sukeldumisel olla ettevaatlik, teha asju tasa ja targu ning kümme käiku ette mõeldes, sest oma firmaga seotud riskid on suured.  Riskiinvestor Allan Martinson soovitab aga luua oma ettevõtte, sest mitte ükski talle tuntud edukas ettevõtja pole alustades kümme aastat ette mõelnud.

Kaljundi on seotud Garage48 sihtasutusega, kus tehakse üritusi idufirmadele. "Seal me ütleme ka pigem seda, et võtke kätte ja hakake tegema, küll te aja jooksul siis õpite. Näiteks enamus maailma tehnoloogiaettevõtteid alustasid hoopis mingi muu tegevusega. Ega plaani pole kellelgi olnud," märkis ta.

Nõu küsimisel ei peaks Kaljundi kinnitusel piirduma vaid konsultantidega. "Pigem tuleks mentoritena kasutada teisi ettevõtjaid, kes praktiliselt tegelevad ettevõtlusega või on tegelenud," sõnas ta.

Kaljundi arvates on liiga palju nõuandvaid teoreetikuid, kes ei tea alati seda, mis tegelikult sünnib ettevõttes. "Pigem otsida teisi, kes tegelevad sellega. Näiteks startupi maailmas on meil selline organisatsioon Eesti Startupi Juhtide Klubi, me käime koos ja arutame omavahel, kes mida teeb ja kuidas tehakse, nõustame üksteist ning kutsutakse mentoreid esinema," täpsustas Kaljundi.

Ta lisas, et tänapäeval öeldakse ka ülikoolides, et tahetakse rohkem praktikat ja kutsuda esinema oma ala spetsialiste ning ettevõtjaid. 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755