16. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti häkkerid nakatasid 4 miljonit arvutit

Maailmas ligi 4 miljonit arvutit viirusega DNS-Changer nakatanud häkkerite võrgustiku arvutid asusid Eestis, kirjutab Focus Online.

Viirus nimega DNS-Changer suunab internetikasutaja soovitust erinevatele manipuleeritud võrgulehekülgedele, mis omakorda levitavad spämmi või viiruseid.

Jälitustegevus, milles osalesid USA julgeolekubüroo FBI ja eri riikide politseiametid ning arvukalt turvaeksperte, kestis kaks aastat. Alles 9. novembril 2011 vahistas Eesti politsei kuus isikut ning konfiskeeris mitmed arvutid.

Kuna politsei konfiskeeritud arvutite väljalülitamine oleks halvanud suure osa internetist, piirduti esialgu viiruse pidurdamisega, nii et nakatunud arvutit ei suunataks enam automaatselt ümber soovimatutele võrgulehekülgedele.

Üle maailma kutsutakse internetikasutajaid külastama spetsiaalselt selleks puhuks loodud võrgulehti (Saksamaal on selleks www.dns-ok.de), et kontrollida, kas arvuti on viirusega nakatunud või mitte.

8. märtsil 2012 on plaanis häkkerite arvutid lõplikult välja lülitada. Kes selleks ajaks ei ole oma arvutit DNS-Changeri viiruse suhtes kontrollinud ja vajadusel puhastanud, selle server ei suuda enam otsitavaid lehekülgi leida.

Ainuüksi Saksamaal on viirusesse nakatunud kümneid tuhandeid arvuteid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052