25. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson raporteeris väga nõrgast tulemusest

Maailma suurim mobiilsidevõrgu tootja Ericssoni neljanda kvartali kasum tuli kõvasti alla analüütikute ootuste.

Ericssoni neljanda kvartali kasum kahanes aastaga 66 protsenti, 1,5 miljardile Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid 4,24 miljardi Rootsi kroonist kasumit. Kasum aktsia kohta vähenes 73 protsenti, 0,36 Rootsi kroonile.

Kompanii käive kasvas ühe protsendi, 63,7 miljardile Rootsi kroonile.

„Nägime neljandas kvartalis võrkude poolel nõrgemat arengut,“ ütles juhatuse esimees Hans Vestberg.

Nokia Siemens Networks ja Huawei Technologies konkureerivad Ericssoniga 3G baasjaamade osas ja püüdmaks võita uuemaid G4 lepinguid. Vana G2 võrgu müük kahaneb.

Kiibitootmise ühisettevõte ST-Ericsson sai neljandas kvartalis 231 miljoni dollari suuruse kahjumi. Sony Ericsson Mobile Communications, mis toodab mobiiltelefone, lõpetas neljanda kvartalis 207 miljoni eurose kahjumiga. Viimase loodab Sony täielikult endale saada veebruari lõpuks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052