8. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia laseb 4000 inimest lahti

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja Nokia koondab ligikaudu 4000 inimest Ungari, Mehhiko ja Soome tehastes eesmärgiga kiirendada tarneaega ja olla lähemal tarnijatele.

Nokia teatel viiakse tootmisüksused üle Aasia tehastesse, kus suurem osa firma tarnijatest asuvad, vahendab Bloomberg. 1979. aastal loodud Salo tehas, kus samuti inimesi koondatakse, toodab nutitelefone Euroopa turgudele.

Sel nädalal aasta tagasi tuli enda strateegiaga välja firma toonane uus tegevjuht Stephen Elop, kes teatas koostööst Microsoftiga. Toona Salo tehas pääses esimesest koondamislainest, mis tabas eelkõige Nokia insenere, kes töötasid firma Symbiani operatsioonisüsteemi arendamise kallal.

Koos Symbianist loobumisega kukkus Nokia nutitelefonide müük läinud aastal 25 protsenti, 77,3 miljoni ühikuni. Lisaks Soomele toodab Nokia nutitelefone Pekingis, Taiwanis ja Lõuna-Koreas ning detsembris teatati, et nutitelefone hakatakse valmistama ka Brasiilias.

Jaanuari lõpus teatas telekommunikatsiooniseadmeid valmistav Nokia Siemens Networks, et peab Saksamaal ja Soomes ametiühingutega läbirääkimisi enam kui 4000 töötaja koondamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755