9. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA Sprint sai iPhone'i tõttu suure kahjumi

Ameerika suuruselt kolmas telekommunikatsioonifirma Sprint teatas kolme aasta suurimast kvartalikahjumist, vaatamata sellele, et firma müüs viimases kvartalis 1,8 miljonit iPhone'i, mis oli oodatust parem tulemus.

Sprindi juhi Dan Hesse sõnul olid 40% iPhone'i ostjatest uued kliendid, mis on võrreldes teiste operaatoritega parem tulemus. Kuid iPhone'i müümine tuleb Sprindile koos kuluka subsiidiumiga, mis tähendas operaatorile suurimat kvartalikahjumit kolme aasta jooksul. Sprint ei teatanud täpselt, kui palju nad subsiidiume neljandas kvartalis maksid.

Sprindi neljanda kvartali kahjum ulatus 1,3 miljardi dollarini, mis on 40% rohkem kui aasta tagasi saadud 929 miljoni suurune kahjum. Ettevõte kaotas 35 senti aktsia kohta. Analüütikud ootasid kahjumiks 37 senti aktsia kohta, selgub Thomson Reutersi küsitlusest. Sprindi käive kasvas 5%, 8,7 miljardi dollarini. Analüütikud ennustasid käibeks 8,6 miljardit.

Sprint prognoosis oktoobris, et maksab järgneva nelja aasta jooksul 15,5 miljardit dollarit iPhone'i subsiidiume. Samuti loodab ettevõte, et iPhone'ist saab kõige tulutoovam telefon.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755